Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Προϊόντα καταπολέμησης ακμής με Tea Tree από το κατάστημα Body Shop


Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την άποψη μου για τα προϊόντα καταπολέμησης της ακμής από το Body Shop. Είναι μία σειρά προϊόντων τα οποία έχουν ως κύριο συστατικό τους το λάδι τεϊόδεντρου (Tea tree oil). Την πλήρη λίστα με τα προϊόντα Tea Tree μπορείτε να την δείτε από την επίσημη ιστοσελίδα εδώ. Οι τιμές ως τόσο διαφέρουν πολύ από τις τιμές που πωλούνται τα προϊόντα στα υποκαταστήματα Body Shop στην Κύπρο. Έχω δοκιμάσει διάφορα προϊόντα από το Body Shop με Tea Tree και σας παρουσιάζω πιο κάτω την άποψη μου για τα προϊόντα τα οποία δοκίμασα.


Tea Tree Oil

Έλεγχος της ακμής με την χρήση λαδιού τεϊόδεντρου (Tea tree oil)  :

Το διάλυμα έως και 15% λαδιού τεϊόδεντρου μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και σοβαρές περιπτώσεις ακμής, λόγω των αντι-ακμικών ιδιοτήτων του. Για τη θεραπεία της ακμής: βάλτε μια - δυο σταγόνες Tea tree oil σε κάθε βλάβη ακμής τρεις φορές την ημέρα.
 Στην περίπτωση που μόλις αρχίσει να εμφανίζεται ένα απλό σπυράκι ή ένα σπυράκι πυρετού, αλείψτε το τοπικά με μια μπατονέτα με αδιάλυτο έλαιο. Το πιθανότερο είναι ότι, αν το κάνετε αμέσως, θα υποχωρήσει και δεν θα εξελιχθεί.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: αν είναι ευαίσθητο το δέρμα σας μην το χρησιμοποιήσετε απευθείας στο δέρμα αλλά καλύτερα να το διαλύεται με άλλο λάδι, με νερό ή με κρέμα. Επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και ακόμα περισσότερα σπυράκια. Επίσης το λάδι τεϊόδεντρου (Tea tree oil) είναι κατάλληλο για λιπαρό και μεικτό δέρμα, όχι για το ξυρό.

Σε κάποια από τις επόμενες δημοσιεύεις θα σας παρουσιάσω πώς μπορούμε να κάνουμε την δική μας σπιτική μάσκα προσώπου για να καταπολεμήσουμε τα σπυράκια.

Γενική βαθμολογία: 4/5



Tea Tree Face Mask

Η μάσκα προσώπου κατά την γνώμη μου είναι η πιο αποτελεσματική από την σειρά προϊόντων Tea Tree. Πρέπει να την χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα. Απλώνεται μία στρώση της μάσκας και την αφήνετε για 15-20 λεπτά και την ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Αμέσως μετά το ξέπλυμα της μάσκας μπορείτε να νιώσετε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας, το οποίο γίνεται πιο καθαρό και πιο λείο. Επίσης από την επόμενη μέρα φαίνεται πώς το δέρμα έχει καθαρίσει από τα νεκρά κύτταρα και τα σπυράκια αρχίζουν να εξαφανίζονται.  Είναι ιδανικό για λιπαρό και μεικτό δέρμα. Δεν συνίσταται για ξυρό επειδή ξεραίνει ακόμα περισσότερο το δέρμα.  
Γενική βαθμολογία: 5/5



Tea Tree Blackhead Exfoliating Wash

Είναι ακόμα ένα πολύ καλό προϊόν το οποίο καθαρίζει την επιδερμίδα. Το χρησιμοποιώ αντί της μάσκας προσώπου όταν νιώθω πώς το δέρμα μου χρειάζεται καθαρισμό αλλά δεν έχω χρόνο για να βάλω την μάσκα. Απλώνω με κυκλικές κινήσεις δακτύλων το προϊόν στο πρόσωπο για να κάνω την απολέπιση, χωρίς να πιέζω πολύ και μετά την ξεπλένω. Η διαφορά πριν την χρήση του προϊόντος και μετά φαίνεται αμέσως. Όπως και η μάσκα καθαρίζει και κάνει το δέρμα πιο λείο. 

Γενική βαθμολογία: 4/5



Tea Tree Skin Clensing Toner

Το συγκεκριμένο toner να πω την αλήθεια δον με έχει ενθουσιάσει πολύ επειδή μετά από την χρήση του το δέρμα γίνεται κολλώδες και επίσης μόλις μετά την εφαρμογή του tonner νιώθεις πώς όλο το πρόσωπο καίει. Δεν το χρησιμοποιώ πολύ συχνά και για αυτό δεν μπορώ να πω πώς έχει αποτελέσματα για την καταπολέμηση της ακμής. 



Γενική βαθμολογία: 3/5

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...